Ris och sallad till.
Finns nog olika varianter på denna med tex mer buljong och mindre grädde och en äggula men jag använder mer grädde och ingen äggula.
Så här gör jag..
Grillad kyckling eller kycklingfiléer
1-2 röda paprikor
Ett gäng färska champinjoner (snåla inte!)
4 dl grädde
1 dl vatten
1-2 msk vetemjöl
Salt
Peppar
Paprikapulver
1 kycklingbuljongtärning, hönsbuljongtärning eller en skvätt kycklingfond.
En dutt soja
Bena ur kycklingen och skär i mindre bitar alt strimla filéerna och stek dem i smör.
Lägg kycklingen i en skål så länge. Skiva champinjonerna och strimla paprikan. Fräs champinjoner och paprika i lite smör i en stekpanna.
Lägg i kycklingen och häll över vatten och grädde. Tillsätt kryddorna och låt småputtra på svag värme en stund.
Smaka av.
Sen är det klart! Mums!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.