Bättre bild kommer när internet är medgörlig på datorn, så håll till godo med mobilbild tills vidare.
Kommer definitivt göras fler gånger. Tvungna att provsmaka en bit och jösses så gott!!
Pajdeg:
125 g smör
3 dl vetemjöl
2 msk vatten
Kör ingredienserna i matberedaren till en deg. Lägg degen svalt i ca 20 min.
Tryck ut degen i en avlång pajform med lös botten alt löstagbar kant.
Förgrädda degen i 200 grader ca 10 min.
Fyllning:
1 liten purjolök
2 msk smör
150 g parmesan, riven
3 ägg
1-11/2 dl vispgrädde
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
3 msk persilja, finhackad
1 stånd grön sparris
Ansa och strimla purjolöken. Fräs purjolöken blank i lite smör utan att löken tar färg. Riv osten och blanda sedan purjolök och ost i en skål. Fördela blandningen i skalet.
Vispa ägg och grädde. Tillsätt salt, peppar och persilja och häll äggblandningen i pajskalet. Bryt av nedre delen av sparrisen, dela dem i passande längd och fördela i pajskalet.
Grädda pajen i mitten av ugnen i 25-30 min.
Skär vid serveringen i tunna bitar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.