Servera med en klick vispad grädde till eller ät som den är. Mums!
10-12 bitar
100 g smält smör
2 ägg
2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
1-1 ½ dl blåbär (färska eller frysta, spelar ingen roll)
Smöra och bröa formen med ströbröd eller kokos.
Ugn 175 grader
Smörj och bröa en form med löstagbar kant.
Smält smöret. Blanda alla ingredienser i en skål och häll i smöret. Rör om till en slät smet.
Häll smeten i formen och strö över blåbären.
Grädda kakan mitt i ugnen i 18-25 min, beroende på hur kladdig du vill ha den. Jag hade min inne i 23 minuter och blev perfekt. Lagom kladdig.
Sen är det bara njuta!
Gjorde även en smarrig "kladdig" pastasallad härom dagen. Inga mått på ingredienserna förutom creme fraichen och majonnäsen. Höfta som du vill.
Hade pastasalladen till kryddig korv. Jättegott!
Pasta, valfri sort
Sockerärter
Paprika
Gurka
Bladpersilja
Rädisor
2 dl creme fraiche
2-3 msk majonnäs
Cayennepeppar
Paprikapulver
Salt
Peppar
Örtagårdskrydda
Koka pastan. Skär grönsakerna i lagom stora bitar. Skölj pastan i kallt vatten när den är klar. Blanda allt i en skål. Rör ihop creme fraiche och majonnäs med kryddorna. Smaka av tills du är nöjd. Blanda med resten.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.