söndag 19 oktober 2014

Pastasås med fetaost..

En riktigt god vegetarisk pastasås. Det här receptet har hängt med länge men nu var det ett tag sen jag gjorde den. Har lagt upp det här receptet tidigare men här kommer det igen.

Kanske låter lite udda med gurka i såsen men passar så bra ihop till de övriga ingredienserna.
Ursprungsreceptet har egentligen inga oliver i men jag tycker det är gott och passar så bra till. Tycker man inte om oliver så är det bara utesluta dem.

Tänk på att både oliver och fetaost är väldigt salt i sig så smaka av om du tycker att det behövs mer salt. Jag brukar inte ta i mer salt, framför allt inte om jag använder kalamataoliver. De är oftast lite saltare än andra oliver.

Och ät gärna färsk pasta till, så mycket godare!

1 burk krossade tomater
1 burk creme fraiche
1 halv gurka
1 liten gul lök
10-15 oliver
Basilika
Oregano
Peppar
1 paket fetaost
1 dl vatten

Skala och skär löken i tunna halvmåne ringar. Fräs i smör i en stekpanna så att det blir glansigt men inte tar tar färg. Häll i tomaterna, kryddorna och vatten. Krydda efter tycke och smak. Låt puttra på svag värme i ca 15 minuter. Skär gurkan i ganska tunna strimlor och kärna ev ur oliverna, dela dem i halvor. Lägg i gurka och oliver, häll i creme fraichen och låt småsjuda några minuter till. Smaka av. Skär osten i mindre bitar och lägg i. Rör om och sen är det bara servera till nykokt pasta.

Lätt som en plätt och så gott!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.