Istället för att steka fläskkotletter som de är så kan man strimla ner dem och göra som en gryta.
4 fläskkotletter
1 gul lök
2 stora morötter
5-6 färska champinjoner (är de pyttesmå som de ibland kan vara så ta fler, ger så god smak!)
Salt
Peppar
3 msk kalvfond
1 grönsaksbuljong
5 dl vatten
2,5 dl matlagningsgrädde
Skär bort fettet, skär i lagom stora strimlor. Skala och skär lök i lite mindre bitar. Bryn kött och lök. Salta och peppra lite under tiden. Lägg över i en gryta. Kvarta champinjonerna och fräs dem också. Lägg i grytan. Skala och skiva morötterna i lite tjockare skivor. Lägg i grytan. Häll i vatten, kalvfond och buljong.
Låt småputtra på svag värme i ca 1,5 timme. Smaka av och tillsätt ev mer av kryddorna. Häll i grädden och låt småputtra/sjuda en liten stund till.
Servera med ris och en god sallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.