onsdag 10 december 2014

Korv - och pastalåda

Riktigt gott och enkelt. Tar inte så lång tid heller om man vill ha någon enkel vardagsmat.

Hittade ett recept (falu-låda) på Jennys matblogg (www.jennysmatblogg.se,) som jag utgick lite ifrån, men gjorde om det lite. Originalrecept hittar du på ovannämnda blogg.

Så här blev min i alla fall:

5-6 port.

½ ring falukorv
½ gul lök
Spiralmakaroner (använde Kungsörnens Må bra vetepasta, jättegod!)
3 dl grädde
2 dl creme fraiche
8 små tomater (t ex cocktailtomater)
En skvätt kalvfond (himla bra smaksättare)
Salt
Peppar
3-4 chilisås (använde Heinz)
En gnutta cayennepeppar
En gnutta paprikapulver
Riven ost

Koka pastan i lättsaltat vatten men bara halva koktiden mot vad som står på paketet. Strimla korven, finhacka löken och skär tomaterna i klyftor.
Smörj en ugnsform  och lägg pastan i botten. Lägg på korven, löken och sist tomaterna.

Blanda grädde, creme fraiche och alla kryddor. Häll i formen och strö sist över riven ost.

Gratinera i ugnen i 15-20 min tills osten smält och fått fin färg.

Servera med en god sallad till.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.