Fikagäster igår, en riktig myseftermiddag 😊😍
Förutom mjuk pepparkaka, glögg, kaffe och nougat så gjorde jag en äppelpaj med saffran i smuldegen. Så gott och rekommenderas verkligen så här i juletider 🤶🏻 👍👌🏻
Receptet hittade jag på matplatsens blogg men du kan ta ditt eget recept på smuldeg (om du har något speciellt sådant) och bara blanda i saffran.
3-4 äpplen
1 tsk kanel
2 tsk socker (kan hoppas över tycker jag)
Smuldeg:
125 g smör
1,5 dl socker
1 dl havregryn
2 dl vetemjöl
1 pkt saffran
1,5 tsk flingsalt
Mortla ev saffran med lite av sockret. Skär smöret i tärningar och blanda med mjöl och havregryn till en smulig deg. Tillsätt socker, salt och saffran och blanda om ordentligt.
Skala och skär äpplena i klyftor eller mindre bitar. Blanda med socker och kanel och lägg i en ugnsform och fördela smuldegen över.
Ställ in i ugnen i ca 25 min på 200-225 grader. Färgen fått en fin gyllene färg.
Servera med lättvispad grädde till 😋
En sväng till Steninge Julmarknad idag men nja inte så bra som den brukar vara. Köpte med några olika korvar hem till julbordet bl a.
Slängde ihop lite julgodis/kakor nu ikväll. År och dar sen jag gjorde dessa. Vansinnigt enkla att göra och goda och perfekt munsbit till kaffet 👍
Jag bytte ut kakaon mot motsvarande mängd + 2 msk ca ljusa chokladknappar. Lite finare bakchoklad. Så gott!!
Skriver receptet som det ska vara.
Ca 15 st
100 g smör
1 dl socker
1 dl ljus sirap
3,5 dl cornflakes (jag tar INTE de sockriga, blir alldeles för sött i mitt tycke)
1,5 dl kokosflingor
3 msk kakao
Blanda smör, socker, sirap och choklad i en kastrull. Låt smälta och småkoka sen i 5 min. Blanda cornflakes och kokosflingor i en skål. Häll blandningen över och blanda om ordentligt. Klicka sen ut i små formar. Ställ kallt och förvara dem även kallt.
Nomnom 😊😋
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.