söndag 17 december 2017

Äppelpaj med saffran och cornflakeskakor

Fikagäster igår, en riktig myseftermiddag 😊😍 

Förutom mjuk pepparkaka, glögg, kaffe och nougat så gjorde jag en äppelpaj med saffran i smuldegen. Så gott och rekommenderas verkligen så här i juletider 🤶🏻 👍👌🏻

Receptet hittade jag på matplatsens blogg men du kan ta ditt eget recept på smuldeg (om du har något speciellt sådant) och bara blanda i saffran. 

3-4 äpplen 
1 tsk kanel 
2 tsk socker (kan hoppas över tycker jag) 

Smuldeg: 

125 g smör 
1,5 dl socker
1 dl havregryn 
2 dl vetemjöl 
1 pkt saffran 
1,5 tsk flingsalt 

Mortla ev saffran med lite av sockret. Skär smöret i tärningar och blanda med mjöl och havregryn till en smulig deg. Tillsätt socker, salt och saffran och blanda om ordentligt. 
Skala och skär äpplena i klyftor eller mindre bitar. Blanda med socker och kanel och lägg i en ugnsform och fördela smuldegen över. 
Ställ in i ugnen i ca 25 min på 200-225 grader. Färgen fått en fin gyllene färg. 

Servera med lättvispad grädde till 😋 


En sväng till Steninge Julmarknad idag men nja inte så bra som den brukar vara. Köpte med några olika korvar hem till julbordet bl a. 

Slängde ihop lite julgodis/kakor nu ikväll. År och dar sen jag gjorde dessa. Vansinnigt enkla att göra och goda och perfekt munsbit till kaffet 👍 

Jag bytte ut kakaon mot motsvarande mängd + 2 msk ca ljusa chokladknappar. Lite finare bakchoklad. Så gott!! 

Skriver receptet som det ska vara. 

Ca 15 st

100 g smör
1 dl socker 
1 dl ljus sirap 
3,5 dl cornflakes (jag tar INTE de sockriga, blir alldeles för sött i mitt tycke) 
1,5 dl kokosflingor 
3 msk kakao 

Blanda smör, socker, sirap och choklad i en kastrull. Låt smälta och småkoka sen i 5 min. Blanda cornflakes och kokosflingor i en skål. Häll blandningen över och blanda om ordentligt. Klicka sen ut i små formar. Ställ kallt och förvara dem även kallt. 



Nomnom 😊😋

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.