måndag 29 januari 2018

Mango - och currykyckling

Gjorde en väldigt god kycklinggryta igår med mango och curry. 
Anpassa curryn efter tycke och smak. Går alltid att tillsätta mer när den puttrat en stund. 

4 port. 

3-4 kycklingfiléer 
1 röd paprika
Ett gäng färska champinjoner (mängd efter tycke och smak, jag hade i 5-6 st ganska stora)
2-3 dl mango (fryst men går lika bra med färsk)
Curry (hade kanske 3-4 tsk till att börja med)
Paprikapulver 
Salt
Peppar
1/2 hönsbuljongtärning 
1-2 msk mango chutney
1-2 dl vatten 
3-5 dl grädde, valfri sort

Strimla kycklingen. Smält smör i en stekpanna eller traktörpanna och tillsätt curry och paprikapulver och låt det fräsa några sekunder. Lägg i kycklingen och bryn den mer eller mindre klar. Salta och peppra när du steker. Ta upp och lägg på tallrik så länge. 

Fräs skivade eller kvartade champinjoner och strimlad paprika och lägg i kycklingen. Häll på vatten och lägg i buljongtärningen och mango chutney. Tillsätt en del av grädden och låt småputtra i 30-40 min. Smaka av och ha ev i mer av kryddorna och häll på lite mer av grädden. Ska vara lite såskrämigt si så där 👌🏻 

Koka ris och servera en ganska enkel neutral sallad till. Här blev det en sallad bara på romansallad, gurka och tomat. 
Mangon är lagom att lägga i grytan när du satt igång riset. 



 


MUMS! 😋 👍 👌🏻 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.