tisdag 1 maj 2018

Fiskgratäng a'la moi

Blev fiskgratäng till middag ikväll och blev lite påhitt så där.. och riktigt gott! 

Inga mått på örterna. Ta lite som du tycker men snåla inte med dillen. 

Servera kokt potatis till och mer grönsaker om så önskas. Här blev det kokt sparris till 😋 

4 pers. 

4-6 pangasiusfileér, helst tinade annars halvtinade i alla fall 
1 stor morot 
1 stor knäve färsk babyspenat 
Ett gäng sockerärter
Färsk eller fryst gräslök 
Färsk eller fryst persilja 
Färsk eller fryst dill 
1/2 tärning fiskbuljong 
Citronpeppar
Salt 
Ev lite peppar 
3 dl grädde, valfri sort 
2 dl creme fraiche 

Ugn: 200 grader 

Smörj en ugnsform. Lägg i fisken, salta och peppra lite. Lägg på spenaten. Skala och skiva morot och lägg över. Lägg på sockerärtorna. Krydda lite igen. Koka ihop grädde och creme fraiche och smula i buljongtärningen innan. Låt koka ihop några minuter. Ta kastrullen från plattan och vispa i örterna. 

Häll såsen över fisken och grönsakerna och ställ in i ugnen. 30 min ca, tills fisken är klar. Tycker du att rätten börjar få för mycket färg innan det är klart är det bara lägga på lite folie. 

Bön Aptit! 👌 






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.