Inga mått på örterna. Ta lite som du tycker men snåla inte med dillen.
Servera kokt potatis till och mer grönsaker om så önskas. Här blev det kokt sparris till 😋
4 pers.
4-6 pangasiusfileér, helst tinade annars halvtinade i alla fall
1 stor morot
1 stor knäve färsk babyspenat
Ett gäng sockerärter
Färsk eller fryst gräslök
Färsk eller fryst persilja
Färsk eller fryst dill
1/2 tärning fiskbuljong
Citronpeppar
Salt
Ev lite peppar
3 dl grädde, valfri sort
2 dl creme fraiche
Ugn: 200 grader
Smörj en ugnsform. Lägg i fisken, salta och peppra lite. Lägg på spenaten. Skala och skiva morot och lägg över. Lägg på sockerärtorna. Krydda lite igen. Koka ihop grädde och creme fraiche och smula i buljongtärningen innan. Låt koka ihop några minuter. Ta kastrullen från plattan och vispa i örterna.
Häll såsen över fisken och grönsakerna och ställ in i ugnen. 30 min ca, tills fisken är klar. Tycker du att rätten börjar få för mycket färg innan det är klart är det bara lägga på lite folie.
Bön Aptit! 👌
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.