fredag 23 december 2011

Julstök och uppesittarkväll

Idag har det julstökats lite mer.. mums!
Ett litet axplock vad vi har pysslat med idag..

Julskinkan, provsmakad redan och så god!

Jul eller inte, vi gör alltid egna köttbullar. Så mycket godare än de man köper..


Alvas och missarnas köttbullar, utan lök!


Våra är på gång.. mums!


                                           Rödkålssallad, så gott till köttbullar, skinkan eller/och revbensspjällen.

                                                                 Moster sillröra på kavring, superenkelt och god!


                                        Min Jansson står i ugnen nu, görs alltid på mammas och mormors vis, mums!

Rödkålssallad:
Inga speciella mått, det är bara att höfta och smaka av.
Färsk rödkål, strimlas. Lägg i en skål.
Blanda i cremé fraiche och majonnäs, det ska inte vara så mkt majonnäs. Bara några matskedar till t.ex 5 dl cremé fraiche. Det ska vara mer färsk rödkål än rödkål på burk.
Blanda i några matskedar rödkål (på burk). Salta och peppra. Blanda allt väl. Smaka av. Gör den gärna dagen innan den ska ätas, blir mycket godare när den fått stå.

Moster sillröra:
200 g matejsill
1/2 dl gräddfil
2 hårdkokta, kalla ägg
2 dl finriven västerbottensost
Ev salt
Svartpeppar

Finhacka ägg och sill. Blanda alla ingredienserna och rör om. Toppa med finhackad gräslök och rödlök.
Servera t.ex på knäckebröd eller kavring, som tilltugg eller en förrätt.

Nu är det dags för uppesittarkväll och lite senare ska nog revbensspjällen provsmakas också.. :)

2 kommentarer:

  1. Gott som alltid! Är så mätt så, men i morron är det så gott att smaska igen! Kram M

    SvaraRadera
  2. Riktig ätarhelg.. Och konstigt nog så kommer vi vara hungriga imorgon igen.. ha ha ha.
    Mums!! Kram

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.