När jag gör lasagne nu för tiden så brukar jag göra en "fusk" variant på bechamelsåsen, mycket smidigare och faktiskt godare. Tycker att lasagnen blir så mycket saftigare.
Gör din lasagnesås som du brukar göra eller min.. Varva lasagneplattor och såsen som vanligt. När du avslutat med köttfärssåsen så brer du över den här krämen som är vispad.
2 dl cremé fraiche
3 dl grädde
Örtsalt
Vispa ihop till en kräm. Jag brukar även ha i lite oregano och basilika i krämen. Det går också lika bra att ta lika mycket grädde om cremé fraiche.
Bre krämen över lasagnen och strö sen över någon god ost och sen är det bara svischa in den i ugnen!
Min lasagnesås:
400-500 g köttfärs
1 förp krossade tomater med smak, gärna vitlök och örter alt. Findus pastasås med rostad vitlök och tomat (tetraförpackning)
Vatten, ta tomatförpackningen och häll i vatten i den, så får du ur all tomat också.
1 lök
Salt
Peppar
oregano
2-3 rivna morötter
1 liten squasch, riv den ocksåPaprikapulver
En skvätt soja
(i burk cremé fraiche med soltorkade tomater och fetaost, ibland kör jag ner en sån burk)
Finhacka löken, fräs den och köttfärsen. Tillsätt sedan resten av ingredienserna och låt såsen stå och puttra länge, gärna 1-2 timmar. Ju längre desto godare.
Oj det var länge sen man åt Lasagne. :D
SvaraRaderaDu får göra det någon dag :)
SvaraRaderaFin blogg du har gumman! :)