lördag 28 januari 2012

Fetaostbiffar

Pappa brukar göra jättegoda biffar med fetaost i. Gjorde en "habrovink" av det receptet och la till oregano och basilika.. riktigt gott!


                                         Klyftpotatis, tsatsiki och tomatsallad till, mums!

Fetaostbiffarna:

köttfärs (nöt eller blandfärs)
lök
fetaost
salt, peppar
ägg
ströbröd
oregano
basilika
mjölk

Låt ströbröd, oregano, basilika och mjölk ligga en stund i en skål och "svälla" till sig. Riv löken i matberedare eller på rivjärn. Smula eller finhacka fetaosten. Blanda sen när färsen, ägg, salt, peppar, ost och lök och rör om till en bra smet. Forma till biffar och stek dem på medelstark värme i en stekpanna med smör. Lägg över i en gryta på svag eftervärme. Ta en klick smör i grytan och en liten gnutta vatten så det inte blir torrt.

Tomatsallad: Finhacka rödlök och blanda med tomat skuren i önskad form.

Tsatsiki: Yoghurt, finriven gurka eller tunt tunt skuren i strimlor. Pressa ur lite vatten ur gurkan. Pressa i vitlök och pudra över lite örtsalt, blanda väl. Hur mycket vitlök man har i är beroende på hur starkt man vill ha röran.

Och potatisen är ju bara skala och skära i klyftor och svischa in dem i ugnen.. Plättlätt! :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.