blev det till middag. Väldans gott och det ska vara mycket grönsaker i!
I min har jag:
Kålrot
Morötter
Potatis
Falukorv (den med mkt kött i) också gott med någon kryddstark korv
Purjolök
Ibland blomkål
Köttbuljong
Grönsaksbuljong, gärna vitlök/persilja
Vatten
Ta så mycket du vill ha av allting. Jag har t.ex rätt mycket morötter i. Skala och skär allting i lagom stora bitar. Häll vatten i en stor kastrull, 1-2 liter beroende på hur mycket du gör. Det ska i alla fall täcka allting sen när det kommit i kastrullen.
Låt kålroten koka några minuter först, den brukar ta lite längre tid. Sen är det bara lägga i resten av grönsakerna. Lägg i purjolöken och korven sist, när det är en ca 10 min kvar.
Häll upp i en skål eller djup tallrik och njut!
Gott att ha på örtsalt eller Knorr´s örtkrydda (classic)
Jag måste skratta, jag gjorde korvgryta igår och åt upp det som blev kvar idag, samma ingredienser som i din gryta!! :)Hoppas allt är bra med dig. Vi har 12 grader kallt och mycket snö!!
SvaraRaderaKram G
Ha ha ha nä vad roligt! Jag åt också upp det idag, till lunch. Riktigt smarrig även dagen efter. Finemang här. Vi har haft riktigt kallt idag, - 14 grader imorse och under dagen har det legat runt - 8-10 grader. Lagom mkt snö, härligt!! Hoppas allt är bra med er också. Kram
SvaraRadera