Provade ett nytt recept ikväll, tänkt att jag skulle prova det här i helgen som var, men det blev massa annat gott istället. Receptet är ett "läsarrecept" från min mattidning, Mitt kök. Varje vecka tar de med recept som någon läsare har skickat in. Väldigt enkelt recept, gott och smakrikt. Vill man ha mildare smak av saffran så är det bara tillsätta mer grädde eller ta mindre saffran.
Filéer av någon vit fisk, torsk, rädspätta, flundra eller dyl. Jag använde flundra. 1-2 st per person beroende på hur stora filéerna är.
1 burk/förp krossade tomater
1 lök
1 paprika
Salt, peppar
3-4 dl mellangrädde
Purjolök
Olja
1 pkt saffran
Finhacka löken, strimla paprikan. Fräs löken och paprikan lite lätt i olja.
Häll sedan i tomaterna och grädden. Salta och peppra lite. Låt puttra ihop sig lite.
Salta och peppra fisken och lägg i den i pannan. Låt småputtra tills fisken är vit och klar, ca 10-15 min.
Strimla lite purjolök och strössla över det precis när det är klart.
Servera med kokt ris eller potatis.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.