lördag 11 februari 2012

Hummerlax

Blev ett nytt recept med lax istället :) Hittade det här i dagens Aftonbladet. Jösses vad gott det var, kommer absolut göras fler gånger. Mumsfilibaba!

4 laxfiléer
3 msk hummerfond
1 dl vatten
1 dl créme fraiche
2,5 dl grädde (använde mellangrädde)
2 tsk fransk senap
1 msk röd stenbitsrom
1 msk dill, finhackad eller finklippt
salt och peppar

Lägg laxen i en smord ugnsform. Salta och peppra laxen. Koka ihop vatten, créme fraichen, grädde, fond och senap i en kastrull. Häll såsen över laxen och tillaga i ugn tills laxen är färdig, ca 25-30 min.
Strö över dill och rom över laxen innan servering. Servera pressad eller kokt potatis till.

Jag hade ingen stenbitsrom så jag la på lite räkor istället. Riktigt gott! Hade kokt potatis till och förvällda sockerärter.



Bon Apetit!






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.