serveras det här hemma idag.. Fick total idétorka förut! Hade tänkt göra korvstroganoff, var helt övertygad om att jag hade falukorv i frysen, men icke! Så då var det bara tänka om (hade nämligen INGEN lust att besöka ngn mataffär idag) och därav lite idétorka..
Men så kom jag på att jag skulle steka lite kyckling.. det är gott med lite ris, någon god sås och massor av grönsaker till.
Så nu står de här rackarna i ugnen och gottar till sig och steks..
Brukar alltid ha lite vatten i formen också, så blir det saftigare och öser ngn gång samt vänder dem en gång också under stektiden.
Brukar lägga kycklingen i marinad och den blir olika från gång till gång. Brukar låta den ligga minst en timma och marinera, gärna längre men nu fick det bli en kortare marineringsstund.
Då jag har en hoppetossa och två katter som älskar ugnsstekt och grillad kyckling så hade jag inte så stark marinad idag, annars blandar jag gärna i chili eller sweet chili sås också.
Marinaden denna gång blev: Olja, soja, balsamvinäger, timjan, salt, paprikapulver, vitlök och lite grillkrydda. Gott gott.
En nos som redan vädrar runt här.. :)
Vad står på ditt middagsbord idag?
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.