lördag 31 mars 2012

Päronkyckling

svischades just in i ugnen.. Så himla gott och enkelt att göra! Servera ris och en god sallad till.


Alla ingredienser är ju så klart efter hur mycket du ska göra, så höfta lite :)

Kycklingfilé (färsk annars tinad)
Päron, färska eller på burk
ädelost, tex kvibille eller cremé bonjour´s blue cheese eller någon annan som du tycker om. Jag brukar använda någon av de här ostarna. Men vill man ha starkare ostsmak så ta en starkare variant.
3-5 dl grädde eller mellangrädde
salt
peppar
soja
paprikapulver
smör att steka i.

Ugn 200 grader

Skär kycklingfiléerna i 2 eller 3 delar beroende på hur stora filéerna är. Bryn på dem i en stekpanna i smör tills de nästan är klara. Krydda under bryningen (ej sojan). Lägg över dem i en smord ugnsform. Skär päronen i klyftor och lägg dem runt om kycklingen. Smula eller klicka över osten och slå sen över grädden. Pytsa över lite soja. Vill man ha mycket "sås" så ta lite mer grädde.

Ställ in i ugnen och kolla efter ca 20-30 min beroende på hur mycket du brynt på dem innan. Kycklingen kan läggas i formen rå också men jag tycker att det är godare att bryna på dem lite först och det tar inte lika lång tid. Men det är ju en smaksak.

Bon Apétit!


2 kommentarer:

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.