söndag 20 maj 2012

Chokladpaj med jordgubbar

Hade lite fikagäster idag så provade ett nytt recept. Är man chokladgalen så kan jag verkligen rekommendera den här pajen. Jag hade även jordgubbar och melon till vid sidan om och lättvispad grädde till.
Riktigt god men väldigt mäktig!


8-10 bitar

Pajskal: 
150 g kallt smör
2 ½ dl vetemjöl
½ dl kakao
2 msk strösocker
Ev 2 msk vatten

Fyllning: 
200 g mörk choklad
3 dl vispgrädde
2-3 tsk strösocker
1 nypa salt
2 ägg

Garnering: 
Jordgubbar

Pajskal: Sätt ugnen på 180 grader. Nyp ihop smör, mjöl, kakao och socker till en slät och fin pajdeg. Går även bra att köra i matberedaren. Tillsätt ev ett par matskedar kallt vatten. Tryck ut degen i en pajform. Nagga pajskalet och täck kanter och botten med aluminiumfolie. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen i ca 15 min.

Fyllning: Finhacka den mörka chokladen. Koka upp grädde tillsammans med socker och vispa i den hackade chokladen. Tillsätt salt och rör fyllningen slät. Låt smeten svalna en aning och vispa sedan i äggen.

Häll fyllningen i pajskalet och grädda pajen i mitten av ugnen, ca 25-30 min. Låt pajen kallna i kylskåpet före servering. Garnera med jordgubbar och servera gärna med glass eller vispad grädde till.

Tips är att göra fyllningen först då den ska svalna lite. Då hinner den svalna lagom tills pajskalet är förgräddat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.