Den här goda müslin hade min kära kollega gjort. Och så fick jag en burk! :0) Så himla gott!
Nu kör jag inte Lchf men det gör ju inget, lika gott ändå! Och nyttigt! Jag hade i lite jordgubbar också. Men det är ju så klart valfritt.
1½ dl cashewnötter (naturella)
1½ dl valnötter (naturella)
2 dl paranötter (naturella)
1 dl linfrön
1 dl solrosfrön
1 dl pumpafrön
½ dl sesamfrön
2½ tsk kanel
1 tsk vaniljpulver
1 tsk malen kardemumma
1 krm salt
½ dl kokosolja (flytande)
½ dl vatten
1 dl kokosflingor
Gör såhär:
Hacka nötterna och häll ut alla nötter och frön i en stor långpanna (bakplåtspapper i botten). Strö över kryddorna och blanda till ordentligt. Smält kokosoljan om den är fast, blanda med vatten och häll över nöt och fröbladningen. In i mitten av ugnen på 175 grader. Rör var 5e minut. Efter 15 minuter har ni i kokosflingorna och rostar vidare i ca 5 minuter till.
Låt svalna.
Naturligtvis får man byta ut alla nötter och frön som man har lust, men just paranötter och valnötter är ju väldigt goda och mineralrika.Visa mer
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.