God men mäktig. Kakan blev så saftig! Kan tänka mig att det är väldigt gott med en annan smaksatt topping också.
16-20 bitar
200 g smör, rumsvarmt
2 1/4 dl socker
2 ägg
1/2 g saffran
3 dl filmjölk
1 msk bakpulver
4 1/2 dl vetemjöl
Kanelfras:
200 g smör
1 dl socker
3 dl vetemjöl
Ca 2 msk mald kanel
Sätt ugnen på 180 grader. (Går lika bra med 175 grader). Vispa smör och socker vitt och pösigt. Tillsätt äggen och vispa en stund till.
Rör ut saffranet i filmjölken och tillsätt det i smeten. Vänd ner bakpulver och mjöl i smeten och rör om.
Smörj och bröa en långpanna, ca 20*30 cm. Häll i smeten och grädda kakan mitt i ugnen i ca 25 min. Ta sedan ut den men stäng inte av ugnen.
Rör ihop ingredienserna till kanelfraser, till en smulig massa. Strö det över kakan. Grädda ytterligare 10-15 min. Låt kakan sen svalna i formen.
Strö rivet apelsinskal över kakan och skär den i rutor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.