Ett recept från "halv åtta hos mig" för några år sen.
Smet:
2 ägg
3 dl socker
100 g mald mandel
1,25 dl vetemjöl
100 g smält smör
Topping:
200 g svhweizernötschoklad
7 msk grädde
1 msk smör
Ugn: 175 grader
Vispa ägg och socker pösigt i en skål eller bunke. Kör mandeln i matberedaren med kniv.
Blanda ner mandeln, mjölet och sist smöret i skålen. Blanda till en jämn smet.
Smöra en form, pajform eller en form med löstagbar kant. Vilket som går bra.
Häll i smeten i formen.
Grädda i mitten av ugnen i ca 25-30 min tills kakan fått en lätt gyllenbrun färg.
Låt kakan svalna något.
Smält under tiden chokladen tillsammans med grädden på svag värme. Rör sist i smöret.
Bred toppingen på kakan och låt svalna kallt.
Sen är det bara njuta!
Mums!!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.