torsdag 7 november 2013

Schweizernötkaka

Den här är makalöst god och bara slänga ihop :0) servera med en klick lättvispad grädde eller vaniljglass. 
Ett recept från "halv åtta hos mig" för några år sen. 


Smet:

2 ägg
3 dl socker
100 g mald mandel
1,25 dl vetemjöl
100 g smält smör

Topping:

200 g svhweizernötschoklad
7 msk grädde
1 msk smör

Ugn: 175 grader

Vispa ägg och socker pösigt i en skål eller bunke. Kör mandeln i matberedaren med kniv. 
Blanda ner mandeln, mjölet och sist smöret i skålen. Blanda till en jämn smet. 
Smöra en form, pajform eller en form med löstagbar kant. Vilket som går bra. 
Häll i smeten i formen. 
Grädda i mitten av ugnen i ca 25-30 min tills kakan fått en lätt gyllenbrun färg. 
Låt kakan svalna något. 

Smält under tiden chokladen tillsammans med grädden på svag värme. Rör sist i smöret. 
Bred toppingen på kakan och låt svalna kallt. 

Sen är det bara njuta! 

Mums!! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.