söndag 12 januari 2014

Annas müsli

Gjorde en god müsli i morse..

Släng i hop vad du tycker om. Finns många varianter man kan göra.. Vanlig havregryn, linfrön etc etc. Så här blev i alla fall min! :O)

Fiberhavregryn
Solroskärnor
Kokosflarn
Hasselnötter
Sötmandel
Valnötter
Papaya (torkade)
Aprikoser (torkade)
Russin
Kanel
Vaniljsocker
Sirap

Jag hade inga speciella mått utan höftade bara.

Lägg havregrynen, kokosflarnen och solroskärnorna i en ugnsform. Rosta dem i 200 grader ca 15 min. Rör om emellanåt. Grovahacka nötterna. Lägg i dem i formen, tillsätt lite kanel och vaniljsocker och rosta ytterligare ca 15 min. Rör emellanåt.
Skär frukten (utom russinen) i mindre bitar.
Ta ut formen och blanda i frukten. Ringla över lite sirap, inte mycket alls (flytande honung går också bra) och rör om. Låt det svalna och förvara sedan i ett burk med tättslutande lock.

Mums!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.