Är riktigt gott och enkelt att slänga ihop. Ett gott alternativ till köttgryta också.
Jag brukar alltid slänga i lite färska champinjoner också.
Ris och en god sallad till.
Måtten är ca, då jag inte kommer ihåg exakt hur mkt jag hade av allting. Men det är bara att "höfta" och smaka sig fram. Låt det puttra länge, då blir det bara godare!
500 g utskuren biff (eller fransyska går också bra)
1 lök
6-7 färska champinjoner, är de små så ta fler.
5 dl grädde
En skvätt vatten
Tomatpuré
Salt, peppar
1 skvätt kalvfond alt en köttbuljongtärning
Strimla köttet. Skala och finhacka löken. Fräs i omgångar i smör i en stekpanna. Skiva champinjonerna och fräs dem också. Lägg sedan allt i en gryta. Slå på vatten så att det knappt täcker. Salta, peppra, tillsätt fond och tomatpuré. Låt puttra på rätt svag värme i drygt en timme. Smaka av. Tillsätt grädden och låt sjuda/puttra en stund till, köttet ska vara mört.
Mums!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.