lördag 18 januari 2014

Mammas goda kyckling..

Den här rätten är så god! Och något som ofta fanns på bordet när jag var liten, en riktig favorit!
 Mamma hade gjort den här kycklingen i går och idag kom det lite hem hit.. mums!!!

Tror det var så här mamma sa att hon gör.. Annars får jag korrigera sen.. Inga mått, höfta!

Hel kyckling (rå)
Salt, peppar
Grädde
Persilja
Champinjoner, hela.
Smör att steka i

Dela kycklingen i bitar. Bryn i smör i en stekpanna eller gryta. Salta och peppra. Hacka persiljan och lägg i den, lägg i champinjonerna och häll i grädden. Låt småputtra på svag värme minst en timme tills kycklingen är färdig och riktigt mör. Strö över mer persilja vid servering.

Servera ris och sallad till.

Så gott, bara smälter i munnen!


Tillägg: funkar lika bra med färska som burkchampinjoner. Färska kanske du behöver halvera men använder du från burk så ta hela, så gott! 

2 kommentarer:

  1. Färska champinjoner eller de på burk? Spelar det nån roll?

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.