måndag 24 februari 2014

Kassler - och broccoligratäng

Smarrigt påhitt till kvällens middag. En variant på en annan broccoligratäng (gratänger, vegetariskt) som jag fick recept på förut. 

Så här gjordes kvällens:

Ugn: 200 grader. 

4 port. 

2 stånd broccoli 
Ca 500 g kassler
1 röd paprika
1 frp Kelda ostsås (fyra ostar)
2 dl grädde
2 kulor mozzarellaost 
Salt
Peppar
Cayennepeppar 
Paprikapulver 

Strimla kasslern och paprikan. Fräs det i lite smör i en stekpanna. Tillsätt kryddor efter tycke och smak. Dela broccolin i buketter och låt dem få ett litet uppkok på 1-2 min. Lägg kasslergräset i en smord ugnsform. Häll av broccolin och lägg den över. Blanda ostsås och grädde i en skål. Häll i formen. Skiva mozzarellan och lägg över. 

Gratinera i 20-30 min tills det fått fin färg. 

Ät den som den är eller med ris eller pasta till och sallad. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.