Finns massor av varianter men så här gjorde jag min..
Pajdeg:
1,5 dl vetemjöl
1,5 dl grahamsmjöl
2 tsk vatten
150 g smör
Kör allt i matberedaren till en boll. Lägg i en plastpåse i kylskåpet och låt det ligga en stund. Kavla/tryck ut degen i en pajform.
Förgrädda skalet i 200 grader i 10-15 minuter. Ett tips är om man inte vill att pajkanten ska sjunka ner så sätt folieremsor runt kanten.
1 knippe sparris
200-300 g varmrökt eller kallrökt lax i tunna skivor
1 paprika, valfri färg
3 ägg
1,5 grädde
1,5 dl mjölk
Peppar
En gnutta salt (tänk på att laxen kan vara salt)
Citronpeppar
Dill
Persilja
Gräslök
150-200 g riven ost
Örterna är efter smak, höftade lite.
Skär laxen i strimlor, strimla paprikan. Skär sparrisen i mindre bitar, men spara knopparna till att lägga överst.
Lägg laxen i pajskalet, sedan paprikan och överst sparrisbitarna. Lägg på osten och sedan sparrisknopparna. Blanda ägg, grädde, mjölk, örter och kryddor i en skål. Vispa ihop. Häll i pajskalet.
Grädda i 200 grader i ca 30-35 min tills stanningen stannat och pajen fått fin färg.
Servera med en god sallad.
Mums!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.