lördag 13 september 2014

Äppelkladdkaka

Provbakade den här också och hade som efterrätt igår.. Den är jättegod!! Perfekt nu under hösten när det finns massa svenska äpplen.

10-12 bitar

200 g smält smör
3 ägg
4 ½ dl socker
3 3/4 dl vetemjöl
1 ½ msk vaniljsocker
2-3 äpplen

Ugn: 175 grader

Vispa ihop ägg och socker. Tillsätt det smälta smöret. Tillsätt mjöl och vaniljsocker och rör ihop allt till en slät smet.
Skala och riv äpplena och blanda ner det i smeten.
Häll smeten i en smord springform, ca 24 cm i diameter.

Grädda kakan i mitten av ugnen i 20-25 minuter. Kakan ska fortfarande vara lite kladdig i mitten men inte lös när den är klar.
Låt kakan kallna innan servering.

Pudra över lite florsocker.

Servera kakan med vaniljglass, lättvispad grädde eller vaniljsås.

Mums!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.