Så gott och sköter sig mer eller mindre själv. Blir mycket sås och den är ju så god!
Jag använde fransyska denna gång.
1 ½ kg av te x fransyska, ytterlår, rostbiff
1 flaska porter
1 dl outspädd svart vinbärssaft
1 dl soja
5-6 enbär
1 tsk timjan
5-6 svartpepparkorn
2 köttbuljongtärningar
2 vitlöksklyftor
1-2 gula lökar
Sås:
5-7 dl sky
3-5 msk vetemjöl
3 dl grädde
Häll portern, saften och sojan i en gryta. Lägg i kryddor, buljongtärningar, ituskurna vitlöksklyftor och löken delad i stora bitar. Koka upp.
Lägg i köttet och låt det småkoka/sjuda sakta under lock i 1,5-2 timmar. Vänd köttet någon gång under tiden.
När köttet är klart gör såsen.
Rör ut mjölet i lite av grädden. Koka upp resten av grädden med skyn. Rör ner mjölblandningen. Låt såsen småkoka i 3-5 min.
Servera med kokt potatis och sallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.