måndag 6 oktober 2014

Kasslergratäng

Provade ett nytt recept på kasslergratäng ikväll. I den här har man ris i botten.
Riktigt gott!

Jag hade Kvibilles ädelsost. Skar kasslern i strimlor i stället.

4 port.

4 port. kokt ris
500 g kassler
1 purjolök
200 g färska champinjoner
smör eller margarin att steka i
3 dl matlagningsgrädde
1 msk kinesisk soja
100 g ädelost
½ dl hackad persilja

Ugn: 225 grader

Lägg riset i en smord ugnsform. Skiva (eller strimla) kasslern och lägg den ovanpå riset.
Skölj och skiva purjolöken. Skiva champinjonerna och fräs dem tillsammans med purjolöken i lite smör i en stekpanna.
Tillsätt grädde och soja och låt puttra ihop sig några minuter.
Häll såsen över kasslern. Smula över ädelosten och gratinera i 15 minuter.
Strö över persilja.

Servera med önskvärda grönsaker.


Smaklig måltid!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.