söndag 16 november 2014

Saffransbullar med kanel - och apelsinfyllning

Tjuvstartat med både glögg, julmust, peppisar med mögelost och igår blev årets första saffransdegen satt.. Fler där till kommer det bli.

Som ni redan vet vid det här laget så tjuvstartar jag alltid i november.. Bara längtar till första advent och sen december månad.. Åh en av mina absoluta favoritmånader! Men också världens sämsta månad om man ska hålla sig i form.. ha ha ha. Tur att det bara är december en gång om året!

Saffransbullarna igår fick en fyllning med rivet apelsinskal och kanel. Mums!!

Gjorde faktiskt en helt vanlig bulldeg, hade glömt köpa kesella men som alltid när jag gör saffransbullar så låter jag degen vara väldigt kladdig, minskar mängden mjöl och har ibland i ett ägg i degen.

Så gör den bulldeg du brukar göra och fyll sedan med smör, socker, kanel och rivet apelsinskal. Hur mycket apelsinsmak är efter tycke och smak.


Inom kort står nog en Jansson på bordet också.. :) 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.