lördag 15 november 2014

Strimlad biff med grönsaker

Ett riktigt gott recept med mycket grönsaker (det gillar jag i af). Såg ett liknande recept men var inte så mycket grönsaker i det, så gjorde efter eget tycke och smak. Har du inte tid att marinera köttet i flera timmar så låt det ligga en stund i alla fall.
Nästan som kinamat, mums!

4 port.

500-600 g lövbiff
1 burk strimlad bambuskott
1 burk vattenkastanjer
10-15 färska champinjoner (är de väldigt stora så ta några färre)
1 paprika
½ purjolök (det vita)
1 stor morot eller 2 små
5-6 dl vatten
2 köttbuljongtärningar
1 krm cayennepeppar
2 msk ketchup
2-3 msk sweet chili sås
3-4 msk soja
salt
Peppar
Ev något kryddmått mer av ingefära om du använder torkad. Använder du färsk så riv ev ner lite till.

Marinad: 

1-2 tsk ingefära, färsk eller torkad (något mindre av den torkade)
Några msk vatten
1 msk soja
Salt
Peppar

Blanda ihop marinaden. Strimla lövbiffen och lägg i marinad. Låt marineras några timmar (om du har tid).
Strimla paprika, purjolök och morot. Häll av vätskan på bambuskotten och vattenkastanjerna. Skiva champinjonerna.
Fräs champinjoner, morot och purjolök i lite smör i en stekpanna. Lägg åt sidan. Stek köttet i smör på hög värme. Häll i de frästa grönsakerna men även bambuskotten och vattenkastanjerna. Blanda runt.
Tillsätt de övriga ingredienserna och låt småputtra på svag värme medan du kokar riset.

Smaka av för ev mer kryddor. Ska vara lite sting i rätten. Red ev av såsen med någon matsked maizena utrört i lite vatten. Beroende på om du vill ha en lite tjockare sås. 

Servera med ris.



Smaklig måltid! 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.