lördag 28 februari 2015

Biffstroganoff

Är så gott! Var länge sen jag gjorde det, så det blev gårdagens middag. Ris och en god sallad till. 

Gjorde på lövbiff den här gången som jag bara strimlade. 

4-5 port. 

500-600 g lövbiff
1-2 gula lökar
10-12 små färska champinjoner alt. några färre stora champinjoner
2 msk tomatpuré
5 dl grädde
En skvätt kalvbuljong (på flaska)
Salt
Peppar

Strimla lövbiffen och stek den i smör i en stekpanna på hög värme. Salta och peppra under stekningen. Stek köttet i omgångar, så det inte blir kokt. Lägg köttet åt sidan. Skala och hacka löken i små bitar. Skiva champinjonerna. Fräs lök och champinjoner i smör. Lägg i köttet, häll i grädde, tomatpuré och buljong.
Låt småputtra, gärna en längre stund. Smaka av med ev mer salt och peppar. 




Om jag inte tidigare tipsat om världens godaste och enklaste dressing så gör jag det nu och har jag gjort det så kommer en favorit i repris.. :) 

När du gjort den sallad som du vill ha så pressa över citron (mycket) och strö över knorrs örtkrydda, salladskrydda eller örtsalt. Blanda runt! Så gott och så enkelt! 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.