En rätt som hängt med sen jag var liten. Så gott!
Inga mått, utan bara höfta efter hur många som ska äta och hur stark man vill ha av pepparrot, men det ska verkligen smaka pepparrot så snåla inte på den!
Såsen är en vit sås som du smaksätter med pepparrot. Det här är nog ett av de enklaste rätterna man kan göra.
Falukorv
Smör
Vetemjöl
Mjölk
Riven pepparrot (på tub)
Salt, peppar
Potatis
Rivna morötter
Jag brukar börja med såsen först, då man lägger i korven "rå" så får den stå och sjuda länge. Gör en vit sås. Smält smöret och vispa sen i vetemjöl. Späd med mjölk i omgångar till en önskad konsistens. Ska inte var för lös men heller inte för tjock. Salta och peppra. Tillsätt pepparroten.
Skär korven i kvartar och lägg i såsen. Låt det sjuda en lång stund sen, då blir korven liksom klar eller vad man ska säga då den inte steks innan. Ja ni förstår nog hur jag menar. Smaka av om det behövs mer salt, peppar och/eller pepparrot.
Koka potatis till och riv morötter. Rivna morötter är ett måste till den här rätten.. Så gott!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.