Mums!!
Till efterrätt blev det äppel - och blåbärspaj med pecannötter. Kan rekommenderas!!
Till efterrätt blev det äppel - och blåbärspaj med pecannötter. Kan rekommenderas!!
12 bitar
Smulpaj:
2 1/2 dl vetemjöl
2 dl pecannötter, grovt hackade
1/2 dl farinsocker
1/2 dl socker
100 g smör, kylskåpskallt
Fyllning:
4 äpplen (jag tog 2 stora)
2 dl blåbär
2 msk socker
1 tsk vaniljsocker
1/2 msk potatismjöl
2 msk lönnsirap eller ljus sirap att ringla över
Värm ugnen till 200 grader. Blanda hastigt ihop alla ingredienser till Smulpajen i en bunke till en grynig massa.
Strö hälften av blandningen i en pajform, ca 28 cm i diameter. Grädda i 6-7 min. Ta ut formen och sänk värmen till 175 grader.
Skala och kärna ur äpplena. Skär dem i klyftor och lägg i pskformen i ett cirkelmönster.
Lägg blåbären i en skål och strö över socker, vaniljsocker och potatismjöl. Vänd runt bären och strö ut dem över äpplena. Strö över resten av smuldegen.
Grädda pajen i 25-35 min. Ringla över lönnsirap eller ljus sirap och servera lättvispad grädde till.
Provade ett nytt vin igår, från Chile. Kan också rekommenderas.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.