Hittade det här receptet för länge sen i någon veckotidning. Testade att göra det ikväll till middag. Riktigt gott och kan verkligen rekommendera! Till vardags som fest!
Bulgur och en god sallad till blev det. Vill man ha potatis eller ris till så går ju det lika bra. I tidningen hade de potatismos till.
Gjorde dock om receptet lite.. Hade i lite mer citronsaft och en skvätt matlagningsgrädde. Egentligen ska det vara dill i men jag bytte ut det till persilja.
Lägger upp receptet efter hur jag gjorde samt mängd av ingredienser etc.
4-5 port.
4-5 stora kycklingfiléer
1 citron, rivet skal samt 2-3 msk pressad citronsaft
2 dl creme fraiche
1,5 dl vatten
2 dl matlagningsgrädde
3 msk kycklingfond (på flaska)
2 tsk soja
2 msk flytande honung
3 msk hackad persilja
3 msk hackad gräslök
Salt
Peppar
Smör till stekning
Dela filéerna i 2-3 bitar. Fräs dem i smör i en stekpanna nästan helt klara. Salta och peppra. Lägg kycklingen åt sidan.
Skölj citronen noga, riv skalet från hela citronen och pressa ur saften.
Vispa ihop créme fraiche, vatten, grädde, fond, soja, honung och citronsaft i en traktörpanna (eller stekpanna). Låt såsen koka upp. Dela/strimla kycklingen (tycker den blir saftigare om man strimlar den efter att man stekt den) och lägg i den i såsen. Låt sjuda på svag värme i 15-20 min. Koka under tiden bulgur (ris eller potatis eller vad du nu vill ha till) samt gör salladen. Smaka av om det ev behövs mer salt och peppar.
Hacka gräslök och persilja. Strö örterna och citronskalet över kycklingen.
Klart! Bon Apetít!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.