Det här receptet är ungefär som laxpastan (under pasta) men ändå inte. När det gäller själva såsen så smaka av när den sjudit en liten stund. Svårt att säga exakt hur mycket jag hade ang citronsaften, dillen och persiljan. Så smaka av, så blir det bra! :)
3-4 port.
1 paket färsk pasta, tagliatelle
1 röd paprika
1 knippe färsk sparris
125-150 g kallrökt lax, färdigskivad
Färsk persilja, 1/2 dl kanske
Färsk dill, 1/2 dl kanske
Citronpeppar
Salt
Peppar
2,5 matlagningsgrädde
1 dl vatten
1-2 msk vetemjöl
1-2 msk tomatpuré
2-3 msk fisk - och skaldjursfond (på flaska)
Några msk saft från citron
Dela sparrisen i mindre bitar. Låt den få ett snabbt uppkok i lättsaltat vatten. Ska ha kvar lite tuggmotstånd/krispighet.
Strimla paprikan.
Koka ihop grädden och vatten. Tillsätt kryddor, tomatpuré och fond. Vispa i vetemjölet. Låt sjuda några minuter. Hacka dill och persilja. Dra såsen från plattan och lägg i örterna. Pressa i några msk citronsaft. Blanda om. Smaka av! Lägg i paprikan, den ska också vara lite krispig så därför la jag den som den är i såsen.
Koka pastan i 2-3 min (kolla på förpackningen). Häll av pastan. Blanda pasta, sparris och dela laxen i mindre bitar och blanda i. Häll i såsen och blanda om.
Sen är det bara njuta av en god, enkel men lite lyxig pastarätt :)
Vill man inte göra med lax så går det alldeles utmärkt att blanda i räkor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.