Provade ett nytt recept som jag hittade på www.matplatsen.net. Där heter det svärmors kyckling.
Riktigt gott och enkelt, bra bjudmat också.
Glömde helt att ta kort efter att de varit i ugnen och även på det andra. Nåja inte alltid man kommer ihåg att ta kort.
Klyftpotatis, en god sallad och vitlöksbröd till. Mums!
Jag dubblade receptet. Och ju längre rätten får stå innan det åker in i ugnen desto godare. Gärna över natten tippades det om där jag hittade receptet.
Jag gjorde iordning rätten på morgonen och så fick det stå i kylskåpet tills det var dags för middag.
1grillad kyckling
2 dl créme fraiche
2 dl grädde
2 msk soja
1 msk fransk senap
1 msk smör
1/2 msk grönpeppar
Bena ur kycklingen och lägg i en ugnsform. Koka ihop créme fraiche, grädde, smör, soja, senap och grönpeppar. Jag smulade ner grönpepparn lite. Häll såsen över kycklingen. Låt stå länge som möjligt (se ovannämnda kommentar)
Gratinera sen i 225 grader i ca 15 min.
Fick så fina ljuslyktor! Älskar ju ljus och ljuslyktor.
Finaste P har knypplat banden runt. Så fint!!
Till efterrätt blev det en äppelpaj med pecannötssmulor, så gott!
Även Fröken Finemang (Smilla) ville ha paj..
<3
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.