torsdag 28 januari 2016

Lins - och kikärtsgryta

Provade nytt recept ikväll. Ett vegetariskt recept från tidningen Matmagasinet. Enkelt, snabbt och gott! Med lite sting i. Vill man inte ha det så går det säkert lika bra att byta ut de krossade tomaterna mot vanliga, alltså inte smaksatta med chili som det är här.

4-6port.

1 gul lök
1 tetra krossade tomater med chili, ca 400 g
1 burk kokosmjölk 
1 tetra kikärter, ca 400 g
1 tetra linser, ca 400 g
1 msk färsk riven ingefära
1 msk garam masala
Salt
Peppar
Lite olja att steka i. 

Servera ris och sallad till. Vill man inte äta den helt vegetarisk så kan jag tänka mig att det är gott med någon korv till (dock inte kryddstark). 

Skala och finhacka löken. Fräs löken mjuk i lite olja i en stekpanna. Riv ingefäran och låt den fräsa med och även garam masalan. 
Fräs någon minut. Tillsätt tomaterna och kokosmjölken. Låt puttra rätt rejält i ca 10 min. 
Skölj kikärter och linser i ett durkslag, låt rinna av och tillsätt dem i grytan. Salta och peppra. Låt småputtra i ca 5 min. Smaka av med ev mer kryddor. 

Bon Apetit! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.