4-6port.
1 gul lök
1 tetra krossade tomater med chili, ca 400 g
1 burk kokosmjölk
1 tetra kikärter, ca 400 g
1 tetra linser, ca 400 g
1 msk färsk riven ingefära
1 msk garam masala
Salt
Peppar
Lite olja att steka i.
Servera ris och sallad till. Vill man inte äta den helt vegetarisk så kan jag tänka mig att det är gott med någon korv till (dock inte kryddstark).
Skala och finhacka löken. Fräs löken mjuk i lite olja i en stekpanna. Riv ingefäran och låt den fräsa med och även garam masalan.
Fräs någon minut. Tillsätt tomaterna och kokosmjölken. Låt puttra rätt rejält i ca 10 min.
Skölj kikärter och linser i ett durkslag, låt rinna av och tillsätt dem i grytan. Salta och peppra. Låt småputtra i ca 5 min. Smaka av med ev mer kryddor.
Bon Apetit!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.