Har nog tipsat om det här förut.. Men en ruggigt god köttfärssås får du om den får puttra länge och på slutet blandar ner en burk creme fraiche med smaken fetaost och soltorkade tomater..
Ofta gör man kanske olika varianter på köttfärssås, men jag tror nog att jag gör den här varianten mest. En favorit!
Receptet i sin helhet..
Kryddorna är det bara höfta med, smaka av under tiden.
6 port.
500 g nötfärs
1 gul lök
400 g passerade eller krossade tomater
1-2 dl vatten
2 ganska stora morötter
1 burk creme fraiche, fetaost och soltorkade tomater
Paprikapulver
Salt
Peppar
1-2 vitlöksklyftor
Basilika
Oregano
1-2 msk kalvfond
Finhacka löken. Fräs den i lite smör eller olja i en stekpanna eller traktörpanna. Tillsätt färsen och bryn den klar. Skala och riv morötterna eller finhacka dem. Lägg ner det i pannan. Tillsätt resten av ingredienserna utom creme fraichen.
Låt småputtra minst en timme. Rör ner fraichen de sista 10 min ca. Servera med spagetti eller annan pasta och en god sallad till.
Mums!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.