onsdag 10 februari 2016

Kassler - och grönsaksgratäng

Lite påhitt så där, enkelt och gott. Har nog gjort någon liknande variant förut fast med brysselkål.

Denna gång blev det så här:

4 port.

2 dl risoni (pasta som ser ut som ris) okokt
1 röd paprika
1 bit kassler
1 stånd broccoli
1 förpackning kelda pastasås, fyra ostar
Salt
Peppar
Smör eller olja att steka i.
1-2 dl riven ost

Ugn: 200-225 grader

Koka risonin någon minut kortare än vad som står på förpackningen. Dela broccolin i mindre buketter och koka upp. Låt den bara få ett uppkok, ska absolut inte vara överkokt utan rejält tuggmotstånd kvar.
Strimla paprikan och kasslern och fräs på det i en stekpanna. Blanda i broccolin. Smörj en ugnsform och lägg risonin i botten och sen på med "fräset". Häll på såsen och till sist strö över riven ost.

Ställ in i ugnen och gratinera tills gratängen fått fin färg.


Servera med en god sallad. Jag älskar sallader och grönsaker så även om det är grönsaker i maten så serverar jag gärna en sallad eller någon annan form av grönsaker vid sidan om.

Vill man hoppa över pasta så är det bara göra den utan. Och lika gott att göra med en béchamelsås eller tex en ädelostsås.. Låt fantasin flöda! :)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.