fredag 5 februari 2016

Kycklingwok

Middagsgäst igår och slängde ihop en grymt god kycklingwok. Enkelt, snabbt och mycket grönsaker i. Servera nudlar till, här blev det äggnudlar (en favorit).

Lät kycklingen ligga och marinera sig lite först. Så det är ett tips! Behöver inte vara flera timmar men ju längre desto bättre.

Och så det här med exakta mått på marinaden.. Jag höftade! Börja med någon/några matskedar av varje.. Sen är det bara tillsätta mer under wokandet.

Marinad:
Teriyakisås
Hoisinsås
Oystersås
Färsk ingefära (som du river)
Vitlök (riv den också)
En skvätt kycklingbuljong
Curry
Cayennepeppar
Salt
Peppar
Paprikapulver

Blanda ihop allt till marinaden. Strimla kycklingen och lägg i, blanda om väl. Låt stå ett tag.

Sen är det bara woka allt i omgångar. Jag tycker det är otroligt gott med färska champinjoner och broccoli i en wok så det åkte i. Men annars ta de grönsakerna du tycker om.

I woken hade jag:

Morötter
Färska champinjoner
Broccoli
Vattenkastanjer
Purjolök
Paprika

Ta så mycket av allt som du vill ha! Gott även dagen efter!

Tillsätt eventuellt mer kryddor och såser under wokandets gång.

Strö gärna över lite osaltade cashewnötter vid servering.




Fick en underbar bukett tulpaner (älskar tulpaner)! <3

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.