En rätt som är så god men som, i alla fall, jag glömmer bort lite nu och då. Smidigt med rätter också som mer eller mindre sköter sig själva.
Så här gjorde jag:
10-12 potatisar
200-250 g gravad skivad lax (rökt lax är också gott att använda)
1,5 dl mjölk
1,5 dl grädde
3 ägg
Salt
Peppar
1-2 dl färsk dill
Ugn: 200 grader
Skala och skiva potatisen (för hand är godare tycker jag). Hacka dillen. Smörj en ugnsform. Varva potatis, lax och dill. Börja och avsluta med ett lager potatis.
Vispa ihop ägg, mjölk och grädde. Tillsätt salt (var sparsam med det då lax brukar vara lite salt) och peppar.
Häll på äggstanningen och ställ in formen i ugnen. Tar lite olika tid beroende på potatissort och ugn, men räkna med 45-60 min. Lägg på folie om potatisen börjar bli för mörk innan rätten är klar.
Servera med en god sallad, rivna morötter eller varför inte färsk kokt sparris. Här blev det sparris och tomater till. Mums!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.