Kryddorna har jag i vanlig ordning höftat till, så smaka av allt eftersom det puttrat en stund. Skriver dock ca mått..
4-6 port.
500 g nötfärs
1 gul lök
1-2 lagom stora morötter
1 squash
1 aubergine
1 förp krossade tomater, 400 g
En skvätt vatten
1-2 tsk paprikapulver
Salt
Peppar
2-3 krm cayennepeppar
2 vitlöksklyftor
2-3 krm garam masala
Finhacka löken och fräs den tillsammans med färsen i lite olja eller smör. Skär grönsakerna i lagom stora bitar, ej för smått. Tillsätt grönsakerna och pressa i vitlöken när färsen nästan är klar och fräs på allt. Häll på tomaterna, vattnet och tillsätt kryddorna.
Låt småputtra en stund, ca 30 min. Smaka av och tillsätt ev lite mer av kryddorna eller någon av dem.
Får en touch av indisk smak men med lite sting också. Mums!
Stor rörarbete pågår här hemma just nu då vattnet är avstängt.. så blir nog inte så mycket till matlagning under en tid.. Får passa på att äta ur frysen bland annat, på sånt som redan är färdigt..
Men lite lär det nog kockas under tiden ändå! :)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.