4-5 port
1/2 färsk laxsida
2,5 dl grädde
2,5 dl mjölk
Salt
Citronpeppar
1-2 msk torkad dill
1-2 msk maizena (kan uteslutas, beror på hur tjock du vill ha såsen)
1/2 påse Hollandaiesås (pulvret bara)
1 fiskbuljongtärning
Några msk ljummet vatten
Salta och peppra laxen med citronpeppar och låt den ligga och dra i ca 30 min.
Smörstek den sen på svag värme. Lös upp buljongen i lite ljummet vatten.
Blanda mjölk, grädde och dill. Salta efter smak.
Rör ev ner maizenan.
Blanda i hollandaiesås och buljongen. När laxen nästan är färdig så slå över såsen över laxen och låt den stå och småputtra i 10-15 min.
Servera med potatismos eller kokt potatis och grönsaker.
Mumsfilibaba!!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.