söndag 3 juli 2016

Bär och en saftig rabarberkaka..

Så härligt och gott nu när bären börjar mogna.. Blev en del vinbär idag :) mums!


Och smultron.. Det om något är väl sommar!?


Efter en smarrig grillmiddag, (lax i paket.. Så gott! Lägg lax i folie, strö över kryddor och skiva citron och lägg på. Gör som ett paket och lägg på grillen.. Mums!) så blev det ett nytt recept på en rabarberkaka.
Jätteenkel och god! Går snabbt att slänga ihop. Hittade receptet på jennys matblogg.
Kommer absolut göras fler gånger. Ska även testa att göra med blåbär, hallon eller mixen av de och jordgubbar är säkert också gott.


Pudra över florsocker innan servering..


Servera med lättvispad grädde eller vaniljsås..



Saftig rabarberkaka

10-12 bitar
Ugn: 175 grader

120 g rabarber
2 tsk potatismjöl
100 g smör
2 dl strösocker
2 ägg
2 dl vetemjöl
½ tsk vaniljsocker
60 g flagad mandel
florsocker

Ställ ugnen på 175 grader. Smör och bröa en form med löstagbar kant, ca 24 cm. 
Tvätta och ansa rabarbern och skär dem i små bitar. Blanda dem med potatismjöl i en skål. Smält smöret och ta sen från värmen. 
Blanda socker, mjöl och bakpulver i en skål. Blanda ner det i kastrullen tillsammans med äggen. Rör om till en jämn smet. Fördela smeten i formen. Fördela rabarbern över (tryck ev ner dem lite, jag gjorde inte det). Strö över mandeln. 

Grädda kakan i mitten av ugnen i ca 25-30 min. 

Mums! 

Ännu en trevlig och mysig helg till ända snart. <3 Runt hörnet väntar en ny härlig vecka med smått och gott, blandad kompott ;) 
Nu blir det fotboll för resten av kvällen, oerhört spännande! Hoppas att Island tar hem det ikväll, tror dock det kan bli svårt mot fransmännen. 

Ha en finfin fortsättning av det som är kvar på helgen och hoppas att ni får en härlig vecka! :) 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.