En hĂ€rlig dag stundar och sĂ„ Ă€ven helg med trevligheter bl.a. Se om det blir nĂ„gon sol.. Lite grĂ„tt och snöblaskigt och snöblandat regn har de senaste dagarna bjudit pĂ„.. Förra helgen bjöds pĂ„ underbart höstvĂ€der med sol. Var ute och tankade sĂ„ mycket sol och njöt flera timmar i skog och pĂ„ gĂ€rden med hoppetossan đđ❤️
Lite smÄtt och gott senaste veckan..
When life give you lemons, make lemonade!
GranatĂ€ppelkĂ€rnor.. Ăr ju sĂ„ gott och sĂ„ nyttigt! Gott i fil, yoghurt, sallader, fruktsalladen och bara Ă€ta som de Ă€r.. EmellanĂ„t lĂ„ter jag dem bara ligga i en skĂ„l och nĂ€r dagen Ă€r slut sĂ„ har jag mumsat i mig alla.. SĂ„ gott att bara gĂ„ att ta sig en sked med jĂ€mna mellanrum. đ
Gjordes pizza förra helgen. SĂ„ gott! Koka egen tomatsĂ„s till pizzan Ă€r ju sĂ„ enkelt och gott. Passerade tomater och kryddor som tex oregano, basilika, salt, peppar, en gnutta chliisĂ„s eller cayennepeppar och en nypa socker (höjer upp smaken Ă€nnu mer). LĂ„t smĂ„puttra i nĂ„gra minuter och sen đ
TomatsÄs pÄ pizzabotten först (och Àven ost sen innan resten av fyllningen om man ska göra som riktiga pizzabagare) och sen valfri fyllning. HÀr blev det paprika, strimlad rökt skinka, fÀrska champinjoner, oliver och sÄ toppade jag med lite fetaost och vanlig riven ost.
Mums!!
Lite födelsedagsfika förra helgen ocksĂ„ hos en familjevĂ€n ❤️ Bjöds pĂ„ hembakta finska pinnar och ananaspaj, mums!!
En god biffstroganoff ocksÄ som fick puttra lÀnge, minst 2 timmar. Denna stod nog i 3 timmar. SÄ mört och gott sen.
4-6 port.
1-1,3 kg Rostbiff (fransyska eller utskuren biff gÄr ocksÄ bra)
10-12 smÄ FÀrska champinjoner
1 stor Gul lök
En skvÀtt vatten
5-6 dl grÀdde
Salt
Peppar
1 köttbuljongtÀrning
1-2 msk Tomatpuré
NÄgon tsk soja
Höfta lite angÄende kryddorna. Smaka av efter nÄgon timma och precis innan det Àr klart. Strimla köttet, skala och hacka löken, skiva champinjonerna. Bryn kött och lök i lite smör i en traktörpanna eller stekpanna i omgÄngar. FrÀs pÄ champinjoner och lÀgg sedan allt tillbaka till pannan eller en gryta. TillsÀtt resten men inte all grÀdde (slÄ över det sista av grÀdden pÄ slutet). LÄt smÄsjunga/smÄputtra tills köttet Àr mört och fint. Servera med ris eller kokt potatis och grönsaker.
Hi hi hi igĂ„r var jag förbi ICA och kom ut med detta.. November Ă€r verkligen tjuvstartens mĂ„nad.. MĂ„ste ju provsmaka, provlagade och smygstarta med lite advents - och julstök i november đ I Ă„r INGET undantag đ± đđ đđđ
Mysigt nÀr man kan tÀnda ljus redan pÄ morgonen och nÀr det Àr alldeles tyst och mörkt ute..
Ja lite smÄtt och gott sen sist..
Ha en underbar helg nu!! ❤️ Uppdaterar med helgens trevligheter och go'saker efter helgen đ
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.