Receptet är från ICAs hemsida. Lätt att slänga ihop och perfekt att variera.
Ca 8 bitar
200 g smör eller margarin
½ g saffran (en påse)
3 dl strösocker
2 ägg
1 ½ dl mjölk
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
Smält matfettet. Stöt saffranet i en mortel med 1 msk av sockret (den här biten hoppar jag alltid över, brukar hälla i saffranet när smöret har börjat smälta, funkar precis lika bra och smaken kommer fram mer även så här). Blanda det med det smälta matfettet.
Vispa ägg och socker poröst. Rör ner matfettet och mjölken. Blanda vetemjöl och bakpulver i en separat skål och vänd sen ner det i smeten. Rör om till en jämn smet. Häll smeten i formen.
Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 40-45 min, beroende på ugn. Känn efter med en sticka att kakan är klar.
Låt kakan stå i formen på ett galler i ca 5 min innan kanten på formen lossas.
Sen är det bara njuta! :)
En god juice med massa c-vitaminer bland annat pressar jag ofta.
Några apelsiner, en-två citroner och en bit färsk ingefära.
Kör i råsaftscentrifugen och har du ingen går det lika bra i en blender. Glöm dock inte att skala och kör du i blendern så skär i mindre bitar.
Slurp!
Fått önskemål om denna juiceblandning i helgen, så det får det bli! :)
En härlig helg står på agendan med goa vänner som kommer ut och myser under helgen. Äta lite gott, snicka snacka, dricka vin, mysa och kolla in julpynt etc någonstans..
Trevlig helg! :)
Ps. Ser att nyligen inlagda inlägg helt plötsligt fått nya datum.. Verkar som det har att göra med ett arbete det gör på bloggen.. Så har ni läst det tidigare och det helt plötsligt ser ut som att jag har ändrat datum.. Så ja kan bero på det. Innehåller stämmer ju hur som helst :)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.