I lördags blev det grillat av fläskkarrén. Kände inte alls för att helsteka den. Så skars i skivor, las i en god marinad och sen fram med bordsgrillen. Perfekt med en sån, då kan man grilla även om det är vinter och kallt ute och man är sugen på grillmiddag 😂
Slängde in lite rotfrukter i ugnen med en skvätt olivolja och vitlök, salt och peppar. Mums!
Gjorde en god påhittsmarinad..
Höfta och gå lite på känn..
Soja, olivolja, cayennepeppar, grillkrydda, salt, svartpeppar, en vitlöksklyfta som pressas i, 1-2 msk honung, 2 cm färsk ingefära som rivs i, paprikapulver.. ja det var nog allt. Lägg i köttet och låt marinera minst en timme, gärna längre.
Hacka ev ihop en sallad och servera till också.. Eller halvera bara lite tomater och skär lite gurka.
Suveränt god sås till grillat! En favorit när det grillas på somrarna.
Panerade fisk igår till middag, pangasius. Väldigt god att panera eller lägga i "fisk i paket" rätt. Går så klart att panera vilken fisk man vill. Men godast är i alla fall att panera själv!
Använder panko (asiatiskt ströbröd typ) istället för vanligt ströbröd, mycket godare! Är ju också så galet gott att fritera räkor i sånt.. Mums!
Ångkokade lite morötter och blomkål till samtidigt som potatisen kokade. Perfekt med en sån kastrull. Är ju så gott med ångkokta grönsaker.
Tina fisken om den är fryst. Vänd i mjöl, sen uppvispat ägg och sedan i panko. Salta och peppra. Stek i stekpanna i smör i ca 3-4 min på vardera sida tills fisken är klar och fått fin gyllene färg.
Provade såsen basilika-parmesan till. Gottgott!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.