söndag 2 april 2017

Tepsi kebab

Provade ett nytt recept förra helgen, tepsi kebab - turkisk kebab. Så himla gott! Enkelt att göra också. Hittade receptet på bloggen Zeinas kitchen. www.zeinaskitchen.se  Underbar blogg!

Skriver receptet i sin helhet, i dess orginal. Mina mått eller ändringar är med fet stil. Kryddorna och persilja höftade jag lite med. Gå lite på känn.

6 port.

750 g köttfärs, sort efter smak (nötfärs)
1 gul lök
1 paprika, röd eller grön
3 vitlöksklyftor (2)
1 liten knippe färsk persilja, bladpersilja
1 msk paprikapuré (kan uteslutas)
1,5 msk tomatpuré

Kryddor:

1 msk paprikapulver
1-2 pulbiber (turkisk chiliflakes, kan ersättas med annan chili eller uteslutas om man vill ha en mild kebab) Cayennepeppar
Salt
Svartpeppar

Garnering:
Sivri (turkisk paprika, kan bytas ut mot paprikaklyftor eller chili om man gillar hetta)
2 tomater
1 lök (rödlök)

Skala löken och dela i klyftor, dela paprikan i klyftor, skala vitlök. Lägg paprika, vitlök, persilja och lök i en mixer eller matberedare. Mixa allting till en fin massa. Lägg blandningen över färsen, tillsätt alla kryddor och blanda allting ordentligt.

Pensla en långpanna eller en rund värmetålig bricka, 30 x 40 cm, med tomatpuré. Tryck ut färsen jämnt över hela plåten. Se till att köttfärsen plattas jämn och sprickfri för en att få en fin kebab efter tillagning. Skär ut ca 8 portionsbitar i köttet. Hacka lök, tomat och paprika i klyftor. Garnera köttet med grönsakerna.

Värm ugnen till 200 grader. Tillaga köttet i mitten av ugnen i ca 30-35 min. Köttet krymper ganska mycket under gräddningen.

Jag hade tzatsiki, grekisk sallad och padrons till. Mums!





      

Kommer absolut göras fler gånger!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.