måndag 15 maj 2017

Krämig pastasallad med kassler

Ibland är det gott att göra en krämig variant på pastasallad. Blanda ner dressingen direkt med allt. Tycker dock inte att det ska vara för "kladdigt" utan precis lagom så man ändå ser vad det är man äter samt känner smakerna och inte bara utav dressingen. Tycker det är gott också när det inte är för mycket pasta. Vissa pastasallader består mest av pasta. Här är det mer tvärtom.. 😃 Antingen gör man den helt vegetarisk eller så blandar man in något som kyckling, räkor, tonfisk, kassler.. På den här varianten hade jag kassler.

Gjorde en sån variant igår 😋 👌

Ca 4 port.

3-4 dl kokt pasta
1 bit kassler
3-4 smågurkor alt ½ vanlig gurka
En knippe rädisor
En näve sockerärter
1 liten rödlök (färsk som är från knippe)
1 röd paprika
Ca 10 cocktailtomater alt 2-3 vanliga tomater
En skvätt olivolja
Lite örtsalt

Dressing:
1 burk lätt créme fraiche
1-2 tsk majonnäs
1 tsk dijonsenap
1 krm cayennpeppar
1 krm paprikapulver
1 msk mango chutney
Salt
Peppar

Rör först ihop alla ingredienser till dressingen. Låt stå kallt medan du fixar resten. Skär och ta bort nätet och skinnet (?) eller vad det nu heter på kasslern.. Skär i små bitar och fräs på i lite olja eller smör. Lägg upp och låt svalna. Koka pastan, lite al dente. Häll av i durkslag och spola med kallt vatten i några sekunder. Häll tillbaka i kastrullen. Tillsätt lite olivolja och örtsalt och vänd runt. Häll över pastan i en skål.

Sen är det bara att skölja och hacka grönsakerna (efter tycke och smak när det gäller storlek) i bitar. Tycker det är gott när man gör pastasallad och det är lite mindre bitar.

Blanda allt i skålen och häll över dressingen och blanda om väl och försiktigt. Servera med ett gott bröd till.




Ja det var en variant på pastasallad. Finns hur många olika varianter som helst, ta vad ni tycker om! 

Bon Apeti´t! 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.